Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΥΣ,ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ.ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΝΤΡΙΧΙΑΣΕΤΕ.ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

πηγες      http://eglima.blogspot.com/

                 http://www.paranormap.net/

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 58Α


Το κτίριο της Ακαδημίας 58α είναι διώροφο.Στους χώρους αυτούς εκτίθενταν παλαιότερα τα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου Λοβέρδου. Λίγο μετά την παραχώρηση της στο Βυζαντινό Μουσείο το 1979, η κυρίως οικία της Μαυρομιχάλη 8, μαζί με τις αίθουσες (Rooms) του Μουσείου Λοβέρδου, άρχισε να λειτουργεί ως βεστιάριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (διοργανώνονταν και κάποιες εκδηλώσεις εκεί), ενώ οι διάδρομοι του Μουσείου (Sections) σφραγίστηκαν με τούβλα και χρησιμοποιήθηκαν ως αποθηκευτικοί χώροι.
Και η πορτα επι της ακαδημιασ με το γοτθικο στυλ?
Η εν λόγω πόρτα, ενσωματωμένη σήμερα σε ένα σύγχρονο κτίριο, είναι (ήταν) η δευτερεύουσα είσοδος / έξοδος της οικίας Λοβέρδου επί της οδού Μαυρομιχάλη. Τω καιρώ εκείνω φαίνεται ότι οι άνθρωποι προτιμούσαν τις κύριες εισόδους σε διακριτικότερους παρά κεντρικούς δρόμους.
Ο Διονύσιος Λοβέρδος ήταν «ψαγμένος» και κάπως έτσι εξηγείται το περίεργο γλυπτο δρακου που κοσμούσε το υπέρθυρο της Ακαδημίας 58.
οσον αφορα την αιθουσα τελετων μεσα στο σπιτι και το παρεκλησι ηταν ενα εργο απαραμιλλης τεχνης με ενα περιτεχνο ξυλινο τεμπλο.
Το άγαλμα ενός ιππότη, γονατιστού, με το πρόσωπο στραμμένο προς τα επάνω και τα χέρια ενωμένα σε στάση προσοχής ηταν μεσα στο παρεκλησι.
Το κτίριο ήταν ιδιοκτησία του Δ. Λοβέρδου, συνιδρυτή της Ιονικής κ' Λαϊκής Τράπεζας και κατασκευάστηκε από τον ίδιο ο οποιος ήταν υψηλόβαθμος τέκτων... 
τα συμπερασματα δικα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου